Lissabon on matkailijan unelma: Vanha kaupunki, upeat näköalat ja herkullinen ruokakulttuuri


Lissabon on Portugalin pääkaupunki ja maan suurin kaupunki. Se sijaitsee Atlantin rannikolla, ja se on yksi Euroopan vanhimmista kaupungeista. Se on tunnettu historiallisesta arkkitehtuuristaan, upeista näköaloista Tejo-joen äärellä ja eloisasta kulttuuristaan.

Portugali on Euroopan eteläisimmässä kulmassa ja se on pieni maa, joka on tunnettu upeista rannoista, historiallisesta arkkitehtuurista ja mausteisesta ruokakulttuurista. Se on myös tunnettu portviinin tuotannostaan ja viihdyttävästä musiikista, kuten fadosta. Portugali on ollut merkittävä maailmanlaajuinen vaikuttaja historiassa ja se on ollut erittäin merkittävä kauppakaupunki. Portugalilaiset seilasivat ja valloittivat uusia maita 1500-luvulla, ja he olivat ensimmäiset Eurooppalaiset, jotka saapuivat Brasiliaan ja Intiaan. Tämä johti Portugalilaiseen valtakuntaan, joka kattoi suuren osan maailmaa.

Lissabonin vanha kaupunki ja upeat näköalat tekevät matkastasi unohtumattoman, mutta jos haluat kokea enemmän antiikin kulttuuria, Kreikan sydämessä sijaitseva Ateena voisi olla hyvä kohde. Lue Ateenaa käsittelevä juttu täältä.


Belemin torni on Unescon maailmanperintökohde.


Lissabonin tärkein nähtävyys on Belemin torni, joka on Unescon maailmanperintökohde. Se on rakennettu 1500-luvulla ja se on symboli Lissabonin asemaan maailmanlaajuisena meri- ja kauppakaupunkina. Belem Tower sijaitsee Tejo-joen rannalla ja se tarjoaa upeita näkymiä kaupunkiin.




Hieronymuksen luostari sisältä


Toinen upea nähtävyys on Hieronymuksen luostari, eli Jeronimos Monastery. Luostari ei edusta oikein mitään arkkitehtuurista tyylisuuntaa. Nähtävissä on ehkä hieman goottilaista tyylisuuntaa. Se on rakennettu 1400-luvulla ja se on symboli Lissabonin uskonnollisesta ja kulttuurisesta merkityksestä. Hieronymuksen luostari on myös erinomainen paikka nähdä portugalilaista arkkitehtuuria.


Linnan reunalta on hyvä katsella alla avautuvaa näkymää kaupunkiin.


Lissabonissa on myös monia muita nähtävyyksiä, kuten ylläolevassa kuvassa oleva São Jorge Castle, joka on vanha linna ja se tarjoaa upeat näkymät kaupunkiin. Lisäksi Lissabonin vanhan kaupungin alue on erittäin kiehtova ja se sisältää monia historiallisia rakennuksia ja kujia.


Lissabonin kaduilla kulkee Trameja, eli suomalaisittain sanottuna raitiovaunuja.


Ilmasto Lissabonissa on miellyttävä ja lämmin ympäri vuoden. Kesäkuukaudet ovat erittäin lämpimiä, ja lämpötilat voivat nousta yli 30 asteeseen. Talvella lämpötilat ovat hieman matalampia, mutta silti mukavia, ja ne vaihtelevat noin 10-20 asteeseen. Lissabonin ilmasto on myös hyvin kuiva ja aurinkoinen, joten se on erinomainen paikka nauttia auringosta.


Ruokakulttuuri on monipuolista ja Portugalissa käytetään paljon mausteita.


Ruokakulttuuri Lissabonissa on erittäin maukasta ja monipuolista. Se perustuu perinteisiin portugalilaisiin ruokiin, joissa käytetään paljon kalaa, lihaa ja vihanneksia. Yksi suosituimmista ruoista on bacalhau, joka on kuivattua turskaa. Toinen suosittu ruoka on cozido, joka on liha- ja vihannespata. Lisäksi Lissabonissa on myös paljon erilaisia ravintoloita, joissa voit maistaa paikallista ruokakulttuuria. Erityisesti pastel de nata, ovat erittäin suosittuja makeisia joita on saatavilla useissa paikoissa kaupungissa. Lisäksi Lissabonissa on myös monia kahviloita ja baareja, joissa voit nauttia portugalilaisia juomia kuten portviiniä tai sangriaa.


Lissabonin kulttuuri tarjoaa monenlaista koettavaa.


Kulttuurin osalta Lissabon on erittäin eloisa ja värikäs kaupunki. Se on tunnettu värikkäistä ja eloisista fado-klubeista, joissa voit kuunnella perinteistä portugalilaista musiikkia. Lissabon on myös täynnä erilaisia museoita ja taidegallerioita, joissa voit tutustua paikalliseen kulttuuriin ja historiaan. Lissabonin asukkaat ovat erittäin ystävällisiä ja vieraanvaraisia ihmisiä. He ovat erittäin ylpeitä kaupunkinsa historiasta, kulttuurista ja ruokakulttuurista. Lissabon on myös erittäin turvallinen kaupunki vierailla.

Yhteenvetona voidaan sanoa, että Lissabon on matkailijalle erittäin monipuolinen kaupunki, joka tarjoaa paljon nähtävää ja koettavaa. Se on täynnä historiallista arkkitehtuuria, upeita näköaloja, monipuolista ruokakulttuuria, eloisaa kulttuuria ja ystävällisiä ihmisiä. Lissabon on ehdottomasti vierailun arvoinen kohde ja se tarjoaa ainutlaatuisen tilaisuuden tutustua Portugalilaiseen historiaan, kulttuuriin, ruokaan, ja ihmisiin.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Napoli: katso syvälle kaupungin sydämeen - historia, ruoka, kulttuuri ja nähtävyydet

Unohtumattomia Elämyksiä Prahassa - Tšekin pääkaupungin historiallinen ja kulttuurillinen anti

Rooma: kaupunki täynnä kulttuuria, kauneutta ja hyvää ruokaa