Rooma: kaupunki täynnä kulttuuria, kauneutta ja hyvää ruokaa

 


Roma, Rooma – kaupunki jonka historiasta ja arkkitehtuurista ei tarvitse kertoa juuri mitään. Kukaan ei voi kiistää, että Rooma on yksi maailman kauneimmista ja historiallisesti merkittävimmistä kaupungeista. Sen kaduilla vaeltelee niin Julius Caesarin henki kuin gladiaattoritkin.

Mutta Rooma ei ole pelkkää historiaa, se on myös elävä ja vilkas kaupunki täynnä elämää, ruokaa ja juomaa. Tässä blogipostauksessa esittelemme Rooman parhaat nähtävyydet ja kertaamme miksi tämä kaupunki on ehdottomasti vierailemisen arvoinen.

 

Aloitetaan Colosseumista, joka on varmasti yksi maailman tunnetuimmista nähtävyyksistä. Se on maailman suurin antiikin aikainen amfiteatteri ja edelleen yksi Rooman suurimmista nähtävyyksistä. Kävele Colosseumin ympäri ja kuvittele miten gladiatorit taistelivat täällä ja miten yleisö huusi niiden nimiä. Colosseum on merkittävä symboli Rooman historiasta ja se on edelleen yksi maailman tunnetuimmista matkakohteista. Se on myös UNESCO:n maailmanperintökohde ja se on vierailijoille avoinna vuoden ympäri. Colosseum on ehdottomasti vierailun arvoinen kohde Roomassa ja se tarjoaa ainutlaatuisen tilaisuuden tulla lähemmäksi Rooman historian ja kulttuurin ymmärtämistä.

 

Sitten on Pantheon, joka on Rooman vanhin säilynyt temppeli. Se on myös yksi maailman kauneimmista rakennuksista ja se on edelleen käytössä tänä päivänä. Pantheon on täynnä historiaa ja arkkitehtuuria, mutta sen parasta antia on katsoa ylös kupoliin, jossa on avoin aukko, jonka kautta voit ihailla Rooman taivasta. Huumoria mukaan, kuvittele kuinka hämmentävää olisi ollut olla Pantheonin kupolissa katsomassa taivasta ja sitten huomata, että se on vain kattoluukku.

Sitten on Forum Romanum, joka on Rooman vanhin keskusta. Se on erittäin merkittävä paikka Rooman historiassa ja se on täynnä antiikin ajan rakennuksia, kuten Julius Caesarin hautamuistomerkki. Kävele Forum Romanumin ympäri ja kuvittele kuinka tämä oli keskus Rooman elämälle antiikin aikana. Sitten on Vatikaanin kaupunki, joka on maailman pienin valtio, mutta se on myös täynnä historiaa ja kulttuuria. Vatikaanin museot ovat täynnä maailmanluokan taidetta ja niissä on myös Sixtus-kappeli, joka on yksi maailman kauneimmista kappeleista.

 


Rooma on tunnettu monista asioista, mutta yksi sen suurimmista vahvuuksista on takuulla ruokakulttuuri. Roomalaiset ovat erittäin ylpeitä ruoastaan ja juomastaan ja se näkyy heidän ruokakulttuurissaan.

Pasta on Rooman ruokakulttuurin sydän. Roomalaiset rakastavat pastaa ja heillä on monia eri tavoin valmistettuja pastalajeja. Yksi suosituimmista on Carbonara, jossa pastaa kastetaan munakastikkeessa, joka on tehty munista, pekonista ja juustosta. Toinen suosittu pastalaji on Amatriciana, joka sisältää tomaattikastiketta, pekonia ja chiliä.

Sitten on liha, joka on Rooman ruokakulttuurin toinen sydän. Roomalaiset rakastavat lihaa ja heillä on monia eri tavoin valmistettuja lihalajeja. Yksi suosituimmista on Abbacchio alla scottadito, joka on nuorta karitsaa, joka on grillattu ja tarjoiltu valkosipuli- ja rosmariinikastikkeessa. Toinen suosittu lihalaji on Saltimbocca alla romana, joka on karitsanleike, joka on kääritty prosciuttoon ja tarjoiltu valkoviinikastikkeessa.

 

Juusto on Rooman ruokakulttuurin kolmas sydän. Roomalaiset rakastavat juustoa ja heillä on monia eri tavoin valmistettuja juustolajeja. Yksi suosituimmista on Pecorino Romano, joka on juusto, joka on tehty vuohenmaidosta. Se on rapea juusto, joka sopii erinomaisesti pastan kanssa. Toinen suosittu juustolaji on Gorgonzola, joka on mieto juusto, joka sopii erinomaisesti pastan ja lihan kanssa.

 

Rooma on ehdottomasti vierailemisen arvoinen kaupunki. Se on täynnä historiaa, arkkitehtuuria, ruokaa, juomaa ja huumoria. Käy Roomassa ja kuvittele itse miten gladiaattorit taistelivat, Julius Caesar sanoi "Et tu, Brute?" Rooma on hyvä matkakohde myös lyhyemmälle viikonloppulomalle ja on lyhyen lentomatkan päässä Suomesta.

Rooma on täynnä kauneutta ja hyvää ruokaa, mutta jos etsit kaupunkia, joka yhdistää modernin elämän ja antiikin kulttuurin, Ateena on siihen täydellinen kohde. Lue Ateenasta kertova juttumme täältä.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Napoli: katso syvälle kaupungin sydämeen - historia, ruoka, kulttuuri ja nähtävyydet

Unohtumattomia Elämyksiä Prahassa - Tšekin pääkaupungin historiallinen ja kulttuurillinen anti