Barcelona: Unohtumattomia kokemuksia Espanjan sydämessä

 

Barcelona on Espanjan toiseksi suurin kaupunki ja Katalonian alueen pääkaupunki. Se on yksi Euroopan kauneimmista ja monipuolisimmista matkailukohteista. Se on täynnä historiallista arkkitehtuuria, upeita näköaloja, monipuolista ruokakulttuuria, eloisaa kulttuuria ja paljon tekemistä.


Sagrada Familia on upea kirkko ja toimii symbolina Barcelonan arkkitehtuurille

Yksi Barcelonan suosituimmista nähtävyyksistä on Sagrada Familia, joka on Gaudin suunnittelema ja rakentama katedraali. Se on yksi maailman tunnetuimmista rakennuksista ja se on symboli Barcelonan arkkitehtuurille. Sagrada Familia on myös Unescon maailmanperintökohde. Toinen tärkeä nähtävyys on Park Güell, joka on myös Gaudin suunnittelema puisto. Se on täynnä värikkäitä ja ainutlaatuisia arkkitehtonisia elementtejä, kuten käärmeenmuotoisia penkkejä ja mosaiikkipaviljonkeja. Se on myös yksi Barcelonan parhaimmista paikoista katsella kaupunkia.


La Rambla on suosittu promenadi Barcelonan keskustassa

Yksi Barcelonan suosituimmista nähtävyyksistä on La Rambla, joka on kuuluisa promenadi kaupungin keskustassa. La Rambla alkaa Plaça de Catalunya -aukiosta ja jatkuu kaupungin sataman suuntaan. Se on täynnä elämää, ja se on täydellinen paikka kävellä, ihailla kaupungin näkymiä ja nauttia katukahviloista ja -kaupoista. La Rambla on myös suosittu paikka illalliselle tai juomalle iltaisin. Promenadilla on erilaisia osia, jotka tarjoavat erilaisia kokemuksia. Esimerkiksi Rambla dels Estudis on täynnä kirjakauppoja ja -kahviloita, kun taas Rambla de les Flors on täynnä kukkakauppoja ja -näyttelyitä. Rambla dels Caputxins on puolestaan täynnä elävää musiikkia ja tanssia.

Barcelonan historia ulottuu kauas antiikin ajoista. Roomalaiset perustivat kaupungin nimellä Barcino noin 15 vuotta eKr. ja se on ollut merkittävä kaupunki Espanjan historiassa. Barcelonassa voi nähdä tätä historiaa esimerkiksi kaupungin vanhassa kaupungissa, jossa on säilynyt useita roomalaisia rakennuksia.


Illat ja yöt ovat lämpimiä ja päivän lämpötilat jopa tukahduttavan kuumia kesäaikaan


Ilmastoltaan Barcelona on miellyttävä matkailukohde, sillä se on aurinkoinen ja lämmin vuoden ympäri. Kesällä lämpötilat nousevat usein yli 30 asteeseen ja talvella ne ovat yleensä noin 10-15 astetta.

Barcelonan ruokakulttuuri on monipuolista

Barcelonan ruokakulttuuri on erittäin monipuolinen ja se tarjoaa jotain jokaiseen makuun. Se on tunnettu paellasta, tapas-pikkuannoksista ja merenelävistä, mutta myös monet muut keittiöt ovat edustettuina kaupungissa. Barcelonassa on myös monia Michelin-tähden ravintoloita, joissa voi nauttia huippuluokan ruokaa. Matkailijat voivat myös kokeilla perinteistä katalonialaista ruokaa, kuten calçot-valkosipulipähkinöitä tai escudella i carn d'olla -liha-kasviskeittoa.


 

Kulttuurinnälkäiselle Barcelonassa riittää koettavaa. Se on tunnettu Gaudin arkkitehtuurista, mutta kaupungissa on myös monia muita taidemuseoita ja näyttelyitä, kuten Picasso-museo ja Joan Miró -keskus. Barcelonassa on myös paljon teatteria, musiikkia ja tanssia. Kaupunki on myös täynnä kauppoja, joista voi tehdä ostoksia ja käydä markkinoilla.

Barcelona sijaitsee kauniisti meren rannassa

Aktiviteetteja Barcelonassa on monia. Ympäri kaupunkia on hyvä pyöräillä ja kaksipyöräisellä näkeekin hyvin tätä upeaa espanjalaista kaupunkia. Jos pyöräily ei sytytä, niin voit esimerkiksi mennä rannalle tai lähteä patikoimaan Montserrat vuoren ympärille.

Loppuun voidaan todeta, että Barcelona on täynnä historiallista arkkitehtuuria, upeita näköaloja, monipuolista ruokakulttuuria, eloisaa kulttuuria ja paljon tekemistä. Se tarjoaa matkailijalle unohtumattoman kokemuksen ja on vieläpä lyhyen lentomatkan päässä Suomesta.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Napoli: katso syvälle kaupungin sydämeen - historia, ruoka, kulttuuri ja nähtävyydet

Unohtumattomia Elämyksiä Prahassa - Tšekin pääkaupungin historiallinen ja kulttuurillinen anti

Rooma: kaupunki täynnä kulttuuria, kauneutta ja hyvää ruokaa